Jambon wil coronaproof plezier testen

Dansen en zingen zonder mondmasker en zonder social distancing, kan dat ?

 

De Vlaamse regering haalt de mosterd in Nederland en wil net als onze Noorderburen een testevenement organiseren. 1.000 studenten en jongeren mogen onder toezicht de bloemetjes komen buiten zetten in Hasselt. In de Grenslandhallen willen de ministers Zuhal Demir, Jan Jambon en Ben Weyts (allen N-VA) door de organisatoren van Pukkelpop en Rock Werchter een concert laten organiseren “mét dansen en zingen, en zonder mondmaskers of social distancing”.

 

Alle aanwezigen moeten drie verschillende tests ondergaan: een klassieke PCR-test, een klassieke antigeentest en een zelftest. Achteraf moet iedereen in quarantaine tot ze een negatieve klassieke PCR-test kunnen voorleggen.

 

Iedereen die jong is, is welkom. Het is niet bekend of het gratis is. Het heeft ook nog geen groen licht gekregen van de Vivaldisten. N-VA wil hiermee nagaan of evenementen veilig kunnen doorgaan. Een bewonderenswaardig initiatief om perspectief te bieden aan de noodlijdende eventsector en de jongeren.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More