Jambon trekt opnieuw ruim 5 miljoen euro uit voor kunstsector

Jan Jambon, de Vlaamse minister van Cultuur, heeft beslist om 72 beursaanvragen en 90 projectaanvragen te ondersteunen voor een totaalbedrag van iets meer dan 5 miljoen euro.

Het gaat om aanvragen voor de eerste ronde van 2021 met betrekking tot kortlopende beurzen, meerjarige beurzen, projectsubsidies voor individuele kunstenaars en projectsubsidies voor organisaties binnen het Vlaamse Kunstendecreet.

Er werden 442 ontvankelijke aanvragen ingediend, waarvan 235 voor een beurs en 207 voor een project. 330 aanvragen kregen een positief advies en werden ‘zeer goed’, ‘goed’ of ‘voldoende’ bevonden door de 35 beoordelingscommissies. Het ging om 168 beurzen en 162 projecten, samen goed voor een bedrag van bijna 9,3 miljoen euro.

Een volledig overzicht van de goedgekeurde projecten is hier te vinden. Een vraag is uiteraard wanneer de uitvoeringen zullen plaatsvinden gezien de omvang en de duur van de coronacrisis.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More