Jambon omschrijft Vlaams leger als ‘tamelijk zwak’

Gisteren was er een interessante vraag van Vlaams parlementslid Bruno Tobback (sp.a) in de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme van het parlement.

Tobback is verwonderd dat een tijdje geleden op de website van het agentschap Flanders Investment & Trade (FIT) een tender (aanbesteding) werd aangekondigd voor de bouw en oplevering van een kolengestookte elektriciteitscentrale in Thailand.

FIT of het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen werd opgericht door de Vlaamse overheid in 2005. FIT ontstond uit de fusie van ‘Export Vlaanderen’ en ‘Dienst Investeren in Vlaanderen’. De organisatie heeft als doel het internationaal ondernemerschap van Vlaamse bedrijven, in het bijzonder de KMO’s, te bevorderen.

Volgens Tobback doet de Thaise overheid uiteraard wat zij wil. “Tenzij we militair ingrijpen, kunnen we dat niet beletten, en ik ben daar geen voorstander van.” Minister-president Jan Jambon (N-VA) stelt hierop: “Het Vlaamse leger is tamelijk zwak.”

Bruno Tobback: “Gelukkig maar. Misschien verschillen we daarover van mening, maar voor mij mag dat gerust zo blijven.”

Defensie is voorlopig nog steeds federaal. Er is (nog) geen Vlaams leger.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More