Jair Bolsonaro lacht met uiterlijk mevrouw Macron

Sacrebleu.

In Frankrijk werden er nogal wat wenkbrauwen opgetrokken in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2017 toen het liefdesverhaal van Emmanuel Macron en diens vrouw Brigitte Trogneux uit kwam. Emmanuel was zestien jaar oud toen hij Brigitte leerde kennen, zijn lerares Frans en Latijn aan de middelbare school. Brigitte was toen een getrouwde vrouw van 40 jaar en moeder van drie kinderen. Emmanuels hartje ging er zowaar sneller van kloppen en bij de naschoolse activiteiten die daarop volgden, hoeven we geen tekeningetje te maken.

In 2007 stapten Emmanuel en Brigitte in het huwelijksbootje. 12 jaar later staat mevrouw Macron nog steeds trouw aan de zijde van haar presidentiële man. Hij is er ondertussen 41, zij 66. De leeftijd van mevrouw Macron komt dus dichter in de buurt van die van Emmanuels ambtsgenoot, de president van Brazilië. Jair Bolsonaro is er zelf immers al 64. Het leeftijdsverschil tussen meneer en mevrouw Bolsonaro is nochtans ook aanzienlijk: zijn echtgenote is er 37. De ene president houdt dus wel van een sappig groen blaadje, de andere lijkt last te hebben van een of ander Oedipuscomplex. Ach, de liefde…

President Bolsonaro lachte daar eens smakelijk mee op Facebook. Hij kon het niet laten om te reageren op een Facebookpost die het uiterlijk van de twee presidentsvrouwen vergeleek. “Nu begrijpt u waarom Macron Bolsonaro vervolgt”, staat er bij de foto van de twee koppels. “Verneder de man niet, hahahaha”, postte Bolsonaro daaronder.

“De Braziliaanse vrouwen schamen zich beslist om dit van hun president te moeten lezen”, verdedigde Macron de eer van zijn vrouw tijdens de G7-top in Biarritz. “Die opmerkingen zijn uiterst respectloos en treurig.” Hoewel er niet officieel bevestigd werd dat Bolsonaro de reactie zelf heeft geplaatst, blijkt de Braziliaan bijna over hetzelfde gevoel voor tact te beschikken als dear mister president Donald Trump.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More