Jaguar E-Type viert 60ste verjaardag met Glenturret Whisky

Tijd vliegt.

Vraag maar aan de Engelse autofabrikant Jaguar. Hun legendarische E-Type mag dit jaar 60 kaarsjes uitblazen en dat mag niet ongezien voorbijgaan. Daarom dat vanwege deze speciale gelegenheid een zeer zeldzame whisky werd gelanceerd.

Jaguar en de oudste nog werkende distilleerderij in Schotland, Glenturret Whisky, sloegen de handen in elkaar om deze E-Type Whisky te produceren.

De Glenturret E-type 60th Anniversary Single Malt whisky bevat dertig jaar oude whisky die is gerijpt is in vier vaten. Iedereen die een fles aanschaft krijgt een verpakking gebaseerd op de bekende Jaguar Classic-parfum, een op maat gemaakt boek en een sleutelhanger om de gedenkwaardige gelegenheid te markeren. 

De smaak en textuur is zoet en olieachtig met accenten van donker fruit, gedroogde gember en eik.

Deze memorial-whisky is beperkt tot 265 flessen, wat overeenkomt met het aantal pk van de eerste E-Type Jaguar en kost zo’n 1720 euro per fles, te bestellen via de website van Glenturret.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More