Israël roept Belgische adjunct-ambassadeur op het matje

Belgische uitnodiging aan ngo voor Palestijnse kinderen schiet in een verkeerd Israëlisch keelgat.

Het is al voor de tweede keer in een week dat Israël een belerend vingertje opsteekt naar ons land. In februari is België voor een maand voorzitter van de VN-Veiligheidsraad. In die hoedanigheid had ons land een ngo – die zich inzet voor Palestijnse kinderen – uitgenodigd om voor de VN-veiligheidsraad te komen spreken.

Defense for Children Palestine – zoals de ngo zich voluit laat noemen – komt op voor de rechten van Palestijnse kinderen in oorlogsgebied. Het is bekend dat de ngo zich kritisch uitlaat over Israël en daar hebben de Israëli’s problemen mee. Voor hen is het geen kritiek maar puur anti-Israëlisch. Zij hebben het vooral moeilijk met de figuur van Brad Parker – de verantwoordelijke van DCIPalestine – die ze extreme standpunten verwijten.

En dus mocht de plaatsvervangende Belgische ambassadeur het bij de Israëliërs komen uitleggen waarom ons land een ngo – die gelinkt wordt aan terreur – uitnodigt voor een debat in de VN-Veiligheidsraad.

De Belgiche FOD benadrukt dat de bewuste ngo samenwerkt met Unicef, de Unesco en de Raad van Europa en dat de rechten van kinderen in gewapende conflicten “een traditioneel thema zijn van de Belgische diplomatie”.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More