Israël: opflakkering oorlog na schending bestand door Hamas

Stafchef van het Israëlische leger IDF Lt.-Gen. Aviv Kochavi heeft gisteren een veiligheidsbriefing met de legertop gehouden en instrueerde hen volgens JPOST om zich voor te bereiden op hernieuwde gevechten met Hamas.

Israël en Hamas vochten vorige maand 10 dagen in Operatie Guardian of the Walls. Tijdens het conflict werden meer dan 4.500 raketten op Israël afgevuurd. “Het IDF zal doorgaan met het vernietigen van terroristische infrastructuur in heel Gaza en beschouwt Hamas als verantwoordelijk voor de aanvallen die daaruit voortkomen”, aldus de legertop.

De Israëlische luchtmacht heeft donderdag in de Gazastrook nieuwe aanvallen uitgevoerd op doelen van de islamistische beweging Hamas.

Het Israëlische leger zegt dat de bombardementen een vergelding waren voor de aanvallen met brandballonnen van Hamas, die donderdag hadden plaatsgevonden. Door die aanvallen was op zeker acht plaatsen in het zuiden van Israël brand uitgebroken.

Volgens het leger werden bij de luchtaanvallen een militaire site van Hamas en een raketlanceerbasis onder vuur genomen. Het is al de tweede keer deze week dat de Israëlische luchtmacht aanvallen op de Gazastrook uitvoert.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More