Israëlische leger IDF voerde vorige nacht symbolische aanval uit

Het Israëlische leger IDF voert al een tijdje aanvallen uit op de ondergrondse tunnels – de zogeheten ‘metro’ – van Hamas in Gaza. Via die tunnels worden onder andere raketten van Iran en Syrië aangevoerd die vervolgens afgevuurd worden op burgers in Israël.

Vorige nacht werd een deel van die tunnels aangevallen door IDF dat voor Israël erg symbolisch is.  In 2014 werd de IDF-soldaat Hadar Goldin via die tunnels ontvoerd en vervolgens gedood door Hamas. Goldins lichaam wordt nog steeds in Gaza vastgehouden.

Hadar werd ontvoerd in strijd met een door de VN afgesproken staakt-het-vuren dat was bemiddeld door toenmalig minister van Buitenlandse Zaken John F. Kerry. De Verenigde Naties en de Verenigde Staten veroordeelden de ontvoering destijds, maar hebben sindsdien niets gedaan om Hamas onder druk te zetten om het lichaam van Hadar of die van de anderen die het bezit van Hamas terug te geven.

Hadar, die 23 was toen hij stierf, was een begaafde jongeman, een leraar en kunstenaar met een grote glimlach. De dood van iemands kind is het pijnlijkste verlies, en het vinden van echte troost zal nooit mogelijk zijn. Maar het verlies van Hadar was voor zijn ouders nog verwoestender omdat Hadar’s lichaam niet is teruggegeven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More