Is winst in een Tourtijdrit de prelude voor olympisch goud?

Wout Van Aert behaalt voor het eerst in in 36 jaar een Belgische overwinning in een Tourtijdrit.

Het is geleden van de Tour van 1985 dat er nog eens een Belg een tijdrit won in de Tour. Eric Vanderaerden reed toen in een tijdrit van 31,8 kilometer tussen Lans-en-Vercors en Villard-de Lans iedereen naar huis. Gele truidrager Bernard Hinault was tweede op meer dan een minuut.

Van Aert won gisteren in de voorlaatste rit (tijdrit) van de Tour 2021 en noemt het een van de grootste doelen in zijn carrière. Of hij daarmee een gooi doet naar goud in Tokio? Ja en nee. Zijn concurrenten zijn alvast gewaarschuwd.

Veel weten we niet over de conditie van zijn belagers. De Italiaan Filippo Ganna, is in de Tour niet van de partij en wordt gezien als de absolute topfavoriet. Ganna won in de recente Giro al de tijdritten die er op het programma stonden maar werd in het Italiaans kampioenschap wel geklopt. Rond Ganna hangen vraagtekens.

Ook Remco Evenpoel reed geen Tour en is gebeten om zich te bewijzen, na zijn ( toch een beetje) mislukte Giro. Evenpoel heeft talent en het kopke van een flanderien.

En tot slot is er die bijzondere Australiër, Rohan Dennis, winnaar van de proloog van de Ronde van Romandië en van de lange tijdrit in de Ronde van Catalonië. Dennis stuurde zijn kat naar de Europese grote rondes en is misschien wel de onzichtbare favoriet die revanche wil nemen voor de Spelen van Rio waar hij net naast het podium viel.

Laten we chauvinistisch zijn en niet twijfelen. Wout wint. Punt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More