IS-vrouw kan vluchten uit Syrië, maar niet zelfstandig de rechtszaal binnen stappen

 

Faima Benmezian wil een nieuw proces, haar zus Rahma legt zich neer bij haar veroordeling bij verstek.

Het roept vragen op. Hoe kan iemand uit een Syrische gevangenis ontsnappen en de Turkse grens oversteken, maar niet op eigen benen onze rechtszaal binnen stappen? Fatima Benmezian moest vanochtend ondersteund door agenten de  rechtbank worden binnengedragen.

Wellicht heeft Fatima Benmezian er wel een uitleg voor. Het is ook daarom dat zij een nieuw proces wil, omdat ze – zoals haar advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir toelichten – aan de rechtbank wil uitleggen hoe ze tot het verhaal gekomen is om naar daar te gaan en om uiteindelijk terug te vluchten naar België. Advocaat Lahlali zegt aan het VTM-journaal dat we daar respect voor moeten hebben en dat iedereen het recht moet hebben om zijn rechters in de ogen te kijken en tegenspraak te voeren.

Laten we hopen dat dat respect wederzijds is. De slachtoffers van de terreuraanslagen die respectloos werden vermoord, hebben die kans alleszins niet gekregen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More