Is Tom Cruise de grote baas bij Scientology?

We weten allemaal dat Tom Cruise al jarenlang het bekendste uithangbord is van de Scientology-beweging. Maar voormalige Scientology-leden geven aan dat de rol van Cruise in de vermeende sekte veel groter is dan hij zelf wil toegeven.

Ron Hubbard, een sciencefiction-auteur, besloot in 1954 om zijn eigen godsdienst uit te vinden: Scientology. Tom Cruise – Tom Mapother – sloot zich al in 1990 aan bij de Scientology-kerk. Zelf beweren ze wereldwijd miljoenen leden te hebben. Volgens onafhankelijke bronnen zou het echter gaan over maximum 50.000 leden, vooral in de Verenigde Staten. In België, zouden er een 500 aanhangers van de kerk rondlopen. Scientology is in België in het verleden vervolgd wegens afpersing, uitoefenen van geneeskunde zonder licentie, niet helpen van mensen in gevaar, zwendel en criminele bendevorming.

Actrice Leah Remini zei Scientology in 2013 na bijna 35 jaar vaarwel en verzet zich nu sterk tegen de organisatie. Ze geeft aan dat Tom zijn rol in de kerk niet te onderschatten is. Volgens haar is Cruise geen onschuldig slachtoffer van de kerk zoals het het geval is voor de meeste leden. Zo geeft ze aan dat hij een van de grote bazen is van de volgens haar gevaarlijke sekte. De kerk ziet Tom Cruise dan ook als hun god, degene die hun kerk gered heeft. Zo zou hij samen met David Miscavige de belangrijkste persoon zijn.

Leden die uit Scientology gestapt zijn geven aan dat beide mannen gevaarlijk zijn. Zo zou volgens hen de Top Gun-acteur eigenhandig een zware straf hebben uitgevoerd op een hooggeplaatst lid. Wat we ons daar bij moeten voorstellen is niet duidelijk. Volgens Leah is Tom Cruise binnen de scientologykerk zo’n belangrijke figuur dat de kerk mensen gehersenspoeld heeft om hen te laten denken dat Cruise hen redt van de ondergang.

Scientology reageerde al op de verklaring van Leah. Ze melden dat de actrice haar voormalige vrienden en beroemdheden voor het geld en de aandacht ten schande maakt. Naast Cruise, zijn Kirstie Alley, Juliette Lewis, popster Beck, Lisa-Marie Presley en John Travolta bekende aanhangers van de Scientology-kerk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More