Is ook dit seksistisch en vrouwonvriendelijk?

Reclameclip van een hometrainer leidt tot virtuele lynchpartijen op sociale media.

Een man geeft zijn vrouw een hometrainer cadeau. Vrouwlief gaat er fanatiek mee aan de slag gedurende een jaar. Ze zegt danku.

Reacties: kan niet, seksistisch, vrouwonvriendelijk, vrouwen moeten scherp staan voor mannen die zelf geen fluit om hun figuur geven, schande, weg ermee, je moet er als vrouw strakker uitzien dan de babysit …

Toen men met reclameclip  in ‘Saturday night Live’ nog eens de draak ging steken, was het hek helemaal van de dam. Vooral de man kreeg er van langs. Die rol werd gespeeld oor een leerkracht met acteerambities. De arme man kreeg er zo erg van langs dat hij zich openlijk moest gaan verdedigen en verklaren dat hij in het echt leven niet zo was.

“Het is geen grap meer”, zegt de geschrokken leraar. “Ik wordt zelfs met de dood bedreigd.” Dat is geen onbekend gegeven, dat azijnpissers op sociale media iemand scabreus de huid vol schelden. Maar als als je de clip bekijkt, vraag je je af waar het grote maatschappelijke gevaar dan wel zit. Waar is het vrouwonvriendelijke en waar is het seksistische, dat het zo schandelijk is dat men moord en brand schreeuwt en geshockeerd is ?

Zou het kunnen dat die vrouw zich beter voelt omdat die hometrainer haar in shape brengt? Of is dat een seksistische gedachte?

Voor Hunter, de leraar die de man speelt, mogen de ‘grappen’ nu wel stoppen. Hij blijft ook maar gewoon leraar.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More