Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Is MasterChef knettergek geworden?

Thierry Debels - 15-04-2021

Gisteren de finale van MasterChef UK 2021 op BBC. Door het overlijden van prins Philip (21-21) werd de uitzending met een week verplaatst. Naar gisteren dus.

Ik weet dat je een gerecht niet kan beoordelen op tv. Iets kan er lekker uitzien en slecht smaken of omgekeerd. Maar aangezien presentatie belangrijk is - zeker aangezien dat het enige referentiepunt is voor de kijkers - dachten we gisteren dat een van de drie personen zeker niet zou winnen. Het zou dus volgens mijn partner en mij om een dame en een heer gaan. Niet dus.

De kok had een paar hompen vlees en groenten, onder andere rode biet, op een bord gegooid. Als ik dit bord zou krijgen in een restaurant (binnenkort hopelijk opnieuw open) dan stuur ik het terug. In MasterChef wordt daar lyrisch over gedaan. Het dessert? Iets met olijfolie en zout. Jongens, dessert, geen voorgerecht.

Het is niet dat er geen concurrentie was. De andere kandidaten hadden een sublieme maaltijd gemaakt. De ene had volgens Greg het beste stuk vlees ooit klaargemaakt en de andere een combinatie - iets met papaya - om van te duizelen. Toch won het bord met de hompen rode biet.

Het doet me denken aan de kunstwereld waar knettergekke kunst als geniaal wordt beschouwd. Ook daar is af en toe iemand nodig om de gekke mallerds tot de orde te roepen.

Vis Vlees Koken Masterchef

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken