Is MasterChef knettergek geworden?

Gisteren de finale van MasterChef UK 2021 op BBC. Door het overlijden van prins Philip (21-21) werd de uitzending met een week verplaatst. Naar gisteren dus.

Ik weet dat je een gerecht niet kan beoordelen op tv. Iets kan er lekker uitzien en slecht smaken of omgekeerd. Maar aangezien presentatie belangrijk is – zeker aangezien dat het enige referentiepunt is voor de kijkers – dachten we gisteren dat een van de drie personen zeker niet zou winnen. Het zou dus volgens mijn partner en mij om een dame en een heer gaan. Niet dus.

De kok had een paar hompen vlees en groenten, onder andere rode biet, op een bord gegooid. Als ik dit bord zou krijgen in een restaurant (binnenkort hopelijk opnieuw open) dan stuur ik het terug. In MasterChef wordt daar lyrisch over gedaan. Het dessert? Iets met olijfolie en zout. Jongens, dessert, geen voorgerecht.

Het is niet dat er geen concurrentie was. De andere kandidaten hadden een sublieme maaltijd gemaakt. De ene had volgens Greg het beste stuk vlees ooit klaargemaakt en de andere een combinatie – iets met papaya – om van te duizelen. Toch won het bord met de hompen rode biet.

Het doet me denken aan de kunstwereld waar knettergekke kunst als geniaal wordt beschouwd. Ook daar is af en toe iemand nodig om de gekke mallerds tot de orde te roepen.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More