Is het een Alfa Romeo, een Lamborghini of een Aston Martin? (foto’s)

Een beetje van alle drie, maar het meest van…

Alfa Romeo… eigenlijk is het toch wel één van onze favoriete merken. En als je het internet even raadpleegt, van heel veel mensen. Neem nu de komst van de Giulia. Hoeveel mensen riepen er niet: ‘Wauw, prachtig, zo wil ik er ook wel één’. Met duizenden waren ze. Maar hoeveel Giuilia’s zie je tegenwoordig rondrijden?

Juist, heel wat minder. Al kan dat natuurlijk ook aan Alfa Romeo zélf liggen. Had het merk bijvoorbeeld niet de komst van de Giulia 2-liter benzine blijven uitstellen, dan had ondergetekende nu met een knalrode Giulia gereden in de plaats van met een knalrode coupé uit München. Maar die ouwe 156 moést op den duur vervangen worden, er zat geen bodemplaat meer in.

Een vederlicht scheurijzer, dat in minder dan vijf seconden naar de honderd knalt en dat ‘slechts’ een dikke 60.000 euro moet kosten: wie wil dat nu niet? Toch tamelijk wat mensen, dachten ze bij Alfa Romeo toen ze in 2013 met de 4C kwamen. De prachtig gelijnde wagen kon op heel wat bewondering rekenen. Toch bleef het gehoopte succes uit.

Daarom besloot Alfa Romeo de productie weldra te staken en een vervanger zit er niet meteen in. Misschien is het daarom wel jammer dat een tuner een 4C zomaar verbouwt.

Maar anderzijds vinden we wat Pogea Racing gepresteerd heeft ook wel leuk. Zij gaven de Centurion 007: The Green Arrow zoals ze hun creatie doopten, een felgroene tint die één van de kleuren voor de nieuwe Aston Martin Vantage is. Wel heel matchend groen voor in het interieur werd dan weer geleend bij Lamborghini. Zwart dak, zwarte spoiler en zwarte velgen die een maatje groter zijn dan het origineel, maken het geheel af.

Ook onderhuids werd er één en ander aangepast. Kopers – hoeveel exemplaren Pogea Racing wil (ver)bouwen weten we eigenlijk niet – hebben twee opties. Ten eerste: het originele 1.750cc grote motorblok lichtjes laten kietelen tot 332pk. De andere mogelijkheid? Het blok laten opboren tot 2.000cc, een knoert van een turbo erop en… 477pk. Als je weet dat een originele 4C, dankzij zijn laag gewicht, al met ‘slechts’ 240pk in 4,5 seconden naar de honderd sprint…

1

Image 1 of 9

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More