Is folk ook muziek? Volgens sommigen wel…

Ik ga eerlijk zijn: ik houd niet van folk. Dat moest ik gisteren nog eens vaststellen tijdens een repo over de allereerste winnaars van de Flanders Folk Awards. Ik weet dat ik een aantal mensen op de tenen zal trappen (gelukkig zijn er niet al te veel liefhebbers van Folk in onze contreien), maar je kan toch niet stellen dat een doedelzak een echt muziekinstrument is. 

De timing van de prijsuitreiking is wel niet slecht aangezien het deze week de week van de Belgische muziek is (lees: Vlaamse, Brusselse of Waalse muziek met als voorbeelden respectievelijk Clouseau, Stromae en Loïc Nottet).

Het verslag in het journaal ging vooral over het voor mij ongekende Trio Dhoore. Ze kregen de prijs voor beste album. De band bestaat uit de drie broers Dhoore die ‘instrumentale trad op een virtuoze en frisse manier brengen’. De winnende plaat, ‘August’ scheerde volgens de jury internationaal al hoge toppen en de drie broers toeren dan ook over de hele wereld (als de coronacrisis voorbij is). Airboxes, Duo De Schepper – Sanczuk en Spilar hadden ook deze nominatie op zak. In de reportage moesten ze wel toegeven dat de broers in Vlaanderen niet echt gekend zijn. Misschien moeten we dat ook zo houden.

De coronaproof captatie van de show gebeurde gisteren in de Handelsbeurs te Gent. Presentatie was in handen van VRT-gezicht Sien Wynants. Dat laatste verklaart allicht waarom er een stukje in het VRT-journaal zat.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More