Is er nu ook een Joodse variant van Covid-19?

“Dit is geen voorkeursbehandeling.”

In de wijk 2018 van Antwerpen, liggen de besmettingscijfers vier keer hoger dan het stedelijke gemiddelde. Wijk 2018 is de wijk waar veel vrome Chassidische Joden wonen. Chassidim hebben het niet zo met de ‘gewone’ wereld en leven volgens eigen wetten, tradities en gebruiken die rechtstreeks uit de Bijbel worden gehaald. Wanneer zij ziek worden, gaan ze alleen naar heidense ziekenhuizen als het echt niet anders kan.

Volgens de krant ‘Het Nieuwsblad’ krijgt een honderdtal Joodse patiënten – die een ernstige vorm van Covid-19 ontwikkelen – inmiddels thuis zuurstof toegediend. Er volgt meteen een resem redenen waarom dit goed zou zijn. Op die manier kunnen de patiënten langer bij hun familie blijven. Oftewel, we dweilen niet alleen met de kraan open, maar draaien nog paar kranen meer open. Het Sint-Vincentiusziekenhuis – dat in het hart van de buurt ligt – zou de toename van Covid-19-patiënten bijna niet meer kunnen verwerken en zou dus ontlast worden door deze (voorkeurs)behandeling. Laten we nog eens citeren uit ‘Animal Farm’ van Orwell: “Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren, zijn gelijker dan de anderen.”

Het is wachten op een reactie van de virologen. Maar tot nog toe is het in deze kwestie heel stil aan de overkant.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More