Is dit wat de mensen écht denken van overheid en experten?

Marc Van Ranst gooit olie op het vuur.

“Ga naar huis, en verkloot het niet voor de rest van onze bevolking”, schreef Marc Van Ranst in een tweet. Hij had overschot van gelijk. Op het Heilig-Kruisplein, dat grenst aan het grotere Flageyplein, hadden zich zaterdagavond een paar duizend jongeren verzameld. Niet alleen de heropening van de terrassen lokte volk naar het plein, er was ook opgeroepen op sociale media om er het einde van de avondklok te vieren. Bij het ingaan van het samenscholingsverbod om middernacht, toen de horecaterrassen al meer dan twee uur gesloten waren, stond er nog steeds een menigte. Dit is niet de manier om met de versoepelingen om te gaan.

Maar de degout voor het afgelopen jaar, was groter dan het gezond verstand. Meteen na zijn eerste tweet gaf Van Ranst hen ‘het waarom’ van hun ongehoorzaamheid: “Ga allemaal naar huis, of willen jullie tonen waarom een avondklok nodig was?” Hij schreef er niet niet ‘dom volk’ bij. Olie op het vuur.


En dus moest het spreekwoordelijke vuur nog maar eens geblust worden door het waterkanon. Rond half twee waren er nog zo’n 500 mensen op het plein. De concentratie heethoofden was dan groter dan in de uren daarvoor. Er werd met spul naar de politie gegooid, vuurwerk afgestoken, de afstand werd niet bewaard, mondmaskers niet gedragen. Het plein werd leeg gespoten. Ook in de straten rond het Flageyplein was er té veel volk en zaten de terrassen vol mensen.

En nu? Plexi plaatsen op het plein?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More