Is dit nog sport?

Mathieu Van der Poel:”Kutparcours.“

De organisatoren van de cross in Dendermonde waren niet zo blij met die opmerking van Van der Poel. Die moest in Dendermonde zijn tweede nederlaag van het seizoen slikken. Het was een modderparcours vanuit de hel. Wie het meeste vermogen had, won. En dat was duidelijk Wout Van Aert. Het was niet de techniek die het haalde, maar het pure beuken, sleuren en stampen op de pedalen. Mathieu van der Poel reed met frisse tegenzin de hele koers uit en had 2:49 minuten aan zijn vuile broek. Achteraf volgden enkele giftige woorden voor de organisatie. “Ik vond het een kutparcours. Het was niet mijn ding. Het parcours kan niet iedere week mijn ding zijn, maar ik vond dit een beetje Wereldbeker onwaardig. Dat neemt natuurlijk niets af van de prestatie van Wout. Op zo’n omloop is hij gewoon extreem sterk”, aldus Van der Poel.

De organisator van de nieuwe Wereldbekercross in Dendermonde, Jurgen Mettepenningen, reageerde op Twitter bijzonder gepikeerd op de uitlatingen van de verliezer. “Je mag het altijd eens proberen Mathieu”, klinkt het. “Heel de week en vooral vandaag wateroverlast en een storm overleefd! Ik kon het ook aflassen, maar heb samen met enkele vrijwilligers voor de moeilijkste weg gekozen!”

Maar ze waren niet lang boos op mekaar. Van der Poel nuanceerde meteen zijn uitlating: “Ik breek jouw werk en dat van de vrijwilligers niet af.Ik geef mijn eerlijke, persoonlijke mening over het parcours. Respect voor jullie werk om in deze omstandigheden toch een cross te organiseren.”

Einde gekibbel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More