Is dit de meest afgezonderde plek ter wereld? (video)

De meeste vuurtorens staan aan de rand van een klif, maar de Thridarangar-vuurtoren in IJsland gaat toch nog een stapje verder.

Hij bevindt zich een kleine tien kilometer van de kust van de Westmaneilanden, in het westen van IJsland. Thridarangar betekent ‘drie rotsen’ en slaat op het feit dat de vuurtoren gebouwd werd – in 1939, overigens – op een van de drie steile rotsen die daar vlakbij elkaar omgeven worden door de Atlantische Oceaan.

De vuurtoren is enkel bereikbaar met een helikopter, die kan landen op het kleine heliplatform. Voorlopig woont er niemand in het gebouwtje, maar er is verder ook weinig over geweten.

Dat maakt de vuurtoren al een tijdje voer voor discussie. Op Reddit beschrijven ze de plek bijvoorbeeld als the place to be als er een zombie apocalyps zou plaatsvinden. En voor kluizenaars is het gewoonweg de hemel. Verder weg van de wereld kan je moeilijk zijn.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More