Is de ploeg tegen Kroatië, de ploeg die tegen Rusland zal spelen?

België – Kroatië: eerste echte testcase.

Over precies een week speelt België zijn eerste match van het Europees kampioenschap tegen Rusland. De ultieme kans voor de gouden generatie om een grote titel te pakken, loopt niet zoals we hadden gedroomd. Er is heel veel ‘misschien’ dat hooguit ‘waarschijnlijk’ kan worden bevestigd. ‘Zeker’ is alvast Axel Witsel niét speelt tegen Rusland.

De Bruyne is geopereerd aan de oogkas, waardoor hij zonder masker zou kunnen spelen, maar het is nog niet zeker dat hij klaar zal zijn voor de eerste match. “Het was niet de bedoeling om Kevin in de eerste wedstrijd te laten spelen, en ik denk niet dat hierin medisch iets is veranderd,” zei bondscoach Roberto Martinez op de persconferentie in Tubeke. Vanavond tegen Kroatië zou Eden Hazard 15 tot 20 minuten spelen. Is dat genoeg voor een voetballer die totaal geen competitieritme in de benen heeft? Zal hij volgende week tegen Rusland spelen? Waarschijnlijk wel.

De ploeg die tegen Kroatië speelt, zal ongeveer dezelfde ploeg zijn als het basiselftal dat de eerste match tegen de Russen zal spelen. Laten we hopen dat er – in tegenstelling met de wedstrijd tegen Griekenland – wel een Europese kampioen in spe op het veld zal staan. Wanneer onze verdedigers straks de corona-afstand niet langer respecteren tegenstanders, komt alles goed.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More