“Is de daling wel een echte daling, de cijfers zouden beter stijgen”

Biostatisticus Geert Molenberghs blijft ons verrassen.

Het aantal besmettingen daalt, dan mag je je verwachten aan een nieuwe wetenschappelijke aap die uit de mouw komt en dat relativeert. En jawel, wie anders dan de Vlaamse Pinokkio, Geert Molenberghs, komt met een geweldige ‘maar’.

Geert begint met aan te stippen dat er tijdens de schoolvakanties minder getest wordt. Goed zo, eindelijk worden die cijfers ook meegerekend. Hopelijk houdt Geert dat ook aan als we straks weer méér gaan testen en daardoor ook weer meer gaan stijgen.

Doch, het beste moet nog komen. Want Geert zet zich meteen achter zijn glazen bol. “Op dit moment ziet het er naar uit dat we deze keer op intensieve zorgen ergens rond de 1.000 zullen pieken”, zegt Molenberghs in ‘Het Nieuwsblad’. Hij waarschuwt de bevolking echter om zich niet te laten verblinden. ”Natuurlijk is het bemoedigend dat de besmettingen niet blijven doorstijgen en zal ik het aantal graag nog meer zien dalen vanaf nu. Maar – en ik weet dat dit vreemd zal klinken – eigenlijk zou het beter omgekeerd zijn: het aantal besmettingen dat stijgt en de positiviteitsratio die daalt”, aldus nog de biostatiticus in ‘Het Nieuwsblad’.

Spreken is zilver, zwijgen is goud.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More