Iraanse recidivist steelt opnieuw bestelwagen en brengt nog eens leven van burgers in gevaar

Een Iraniër die in Gent verblijft, heeft een paar dagen geleden een bestelwagen gestolen en ging met het voertuig op de vlucht. Hierbij bracht hij het leven van diverse burgers in gevaar. De Iraanse man was niet aan zijn proefstuk toe: vorig jaar deed hij al eens hetzelfde. Hij werd toen veroordeeld.

Concreet kreeg de politie van Gent een oproep van een medewerker van een onderaannemer van B-Post dat de witte bestelwagen waarmee hij pakjes rondvoerde gestolen was op het Rerum Novarumplein in Gent. Een onbekende was er met de bestelwagen vandoor gegaan. Dankzij het Track & Trace-systeem kon de bestelwagen snel gelokaliseerd en gevolgd worden. Het gestolen voertuig reed eerst via de E17 richting Destelbergen en keerde dan terug richting Merelbeke waar het de E40 opreed richting kust. Aan de verkeerswisselaar nam de bestuurder de E17 richting Kortrijk.

Er ontstond een wilde achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren. De achtervolging ging verder via de E17 waar het bestuurder de afrit De Pinte nam, en vervolgens via de N60 richting Oudenaarde. De bestuurder van de gestolen bestelwagen vertoonde tijdens zijn vlucht uiterst verkeersonveilig gedrag waarbij onder andere werkmannen, fietsers en tegenkomend verkeer ternauwernood een aanrijding konden vermijden. Hij werd door de politie meermaals aangemaand om te stoppen, maar de Iraanse bestuuder negeerde de bevelen. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder ook meerdere zware  verkeersinbreuken. De bestelwagen kon uiteindelijk door de politie van PZ Schelde-Leie klemgereden worden in de Molenstraat in Gavere.

De bestuurder, een 39-jarige man met de Iraanse nationaliteit met verblijfplaats in Gent, werd gearresteerd. De verdachte werd vervolgens op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vroeg zijn aanhouding. Het gaat immers om dezelfde persoon die op 23 maart vorig jaar al eens een bestelwagen van een Gentse restaurant stal. De man werd hiervoor op 23 april 2020 veroordeeld door de correctionele rechtbank in Gent.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More