Interpol heeft geen foto van meest gezochte Belgische crimineel

Eric De Cocq van Delwijnen werd op 22 juni 2011 tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld door de correctionele rechtbank van Gent voor poging tot moord. Al jarenlang staat de man op de lijst van de meest gezochte misdadigers van ons land. In het Canvas-programma Procureurs werd begin dit jaar nog maar eens een oproep gedaan naar getuigen.

Procureur An Schoonjans reconstrueerde eerder voor de media de fatale avond. “Andy Dobbelaere was samen met enkele vrienden in club De Harlekijn in Assenede. Toen hij omstreeks 4 uur ’s nachts naar buiten wandelde met een vriendin, werd hij van achter hard op het hoofd geslagen met een lang voorwerp, vermoedelijk een loodzware autokrik. Volgens de getuigen stond de man hem op te wachten en maakte het slachtoffer geen schijn van een kans. De vriendin van Dobbelaere herkende de dader, die wegvluchtte. De zwaargewonde man weigerde alle hulp van de mensen in en rond De Harlekijn en werd vier uur later in kritieke toestand gevonden op straat.”

Al snel wezen alle sporen naar de toen 44-jarige Nederlander Eric de Cocq van Delwijnen, die in Oosteeklo bij Assenede verbleef. Hij is na de aanslag spoorloos verdwenen en werd meteen internationaal geseind. Sindsdien werd hij al getraceerd in Spanje, Tsjechië, Duitsland en Nederland. Ook bij Interpol staat hij tussen andere zware jongens. Alleen staat er bij de man geen foto. Het kan altijd zijn dat Interpol weet dat de man zijn gezicht liet wijzigen door plastische chirurgie en dat de foto geen enkele waarde meer heeft. 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More