Interpellatie op Antwerpse gemeenteraad over dossier El Kaouakibi

Vandaag staat een interpellatie op de gemeenteraad van raadslid Sam Van Rooy (VB) op de agenda. Van Rooy wil een stand van zaken van het onderzoek naar het gebruik van subsidies bij de vzw Let’s Go Urban van Open VLD-volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi

De interpellatie is het eerste agendapunt van de bijgevoegde dagorde van de zitting van maandag 29 maart 2021.

Volgens VTM heeft Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi dan toch facturen vervalst. De nieuwsdienst kon de hand leggen op enkele van die facturen. Het gaat in totaal om een bedrag van 54.230 euro.

De facturen zijn volgens VTM Nieuws vervalst om subsidies die bedoeld waren voor een publiek project – de vzw Let’s Go Urban – te besteden in het privéproject van Kaouakibi, het Jacob Jordaenshuis.

De renovatie van beide panden liep ongeveer gelijktijdig en intussen zou blijken dat de originele facturen van leveranciers werden aangepast om kosten voor het Jacob Jordaenshuis te kunnen verhalen op de stad. In totaal gaat het om 54.230 euro, ook de aankoop van een nieuwe keuken – die eerder al in de media kwam – zou niet op de site van Let’s Go Urban geïnstalleerd zijn. “Uit gedetailleerde plannen zien we dat die keuken – ter waarde van 26.139 euro – op maat werd gemaakt voor het Jordaenshuis”, zegt journalist Faroek Özgunes.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More