Internet lacht zich rot met dochtertje van bekende DC-superheldin (foto)

Waarom houden we zoveel van superhelden?

Omdat we in ons dagdagelijkse leven maar een saaie piet zijn, een onopvallend onderdeeltje in deze haastige consumptiemaatschappij. 

Maar niet in onze dagdromen. Daarin spelen we telkens de held in ons eigen verhaal. De mens is al sinds de oudheid gefascineerd door heroïsche personages. Deze fantasieën brengen dan ook het beste in ons naar boven.

Superhelden in comics of op het witte scherm zijn gewoon een reflectie van deze hersenspinsels en ze moedigen ons aan om altijd tot het uiterste te gaan en nooit op te geven. Dromen van wat we kunnen zijn in plaats van vrezen wat we niet willen worden.

We begrijpen dan ook de rare signalen niet die er tegenwoordig vanuit de comic-industrie komen. Eerst was er de introductie van twee non-binaire helden Snowflake en Safespace, een comic die trouwens nooit het daglicht heeft gezien vanwege al het hoongelach. 

Daarna was er de tenenkrullende Wonder woman cover die op geen superkloten trok en bakken kritiek kreeg.

Je zou denken dat Marvel en DC ondertussen wel de boodschap hebben begrepen van hun fans, maar niets is minder waar. Opnieuw proberen ze toenadering te zoeken tot een bepaald soort publiek dat wel de duimpjes omhoog zal geven op Twitter, maar geen cent zal uitgeven aan het product.

Bij deze, maak kennis met Mandy (foto 2). Zij is de dochter van de bekende DC-superheldin Koriand’r beter bekend als Starfire (foto 1). Haar moeder komt van de planeet Tamaran en maakt deel uit van het superheldenteam Teen Titans. Ze is supersterk, kan vliegen en energiestralen afvuren. Plus, ze doet geen pijn aan de ogen. Een straffe madam dus.

De 17-jarige Mandy is net de tegenpool van haar moeder. Ze heeft overgewicht, een gothic uiterlijk, lesbisch en een slecht humeur. In de grafische roman ‘I Am Not Starfire‘ probeert Mandy onder het beroemde juk van haar moeder uit te komen.

Dat klinkt net zo spannend als een café in coronatijden dus. Als we de Mariko Tamaki (foto 3) bekijken, kunnen we ook niet ontsnappen aan het gevoel dat Mandy wel eens gebaseerd kan zijn op persoonlijke ervaringen van de auteur zelf.

Eender hoe, de DC-fans zijn niet opgezet met het zoveelste politieke correcte personage, dat is meer dan duidelijk.

Nu vragen aan Batman nog of hij in het vervolg de criminelen wat beleefder wil aanspreken en we zijn helemaal vertrokken.

1

Image 1 of 3

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More