Interne staatsgreep van socialisten op Vivaldi-regering

De effecten van de derde lockdown van de Vivaldi-regering (officieel: paaspauze) laten zich vanaf vandaag voelen. De felle en doorgaans terechte reacties van UNIZO en Voka op de onredelijke, meestal nutteloze en soms zelfs tegenstrijdige en ronduit absurde maatregelen vallen de laatste dagen op.

De Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) is een Belgische vereniging van ondernemers, kleine en middelgrote ondernemingen en vrije beroepen. Met ruim 80.000 leden de grootste vereniging in haar soort en situeert zich vooral in het Vlaams Gewest. De vereniging is vertegenwoordigd in de Nationale Arbeidsraad en in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen. Danny Van Assche is sinds 2 januari 2018 de gedelegeerd bestuurder.

Unizo-topman Danny Van Assche reageerde eerder op VTM al bijzonder fel op de nieuwe sluiting van de niet-medische contactberoepen zoals de kappers. Nu moet er ook een registratie zijn van telewerk. Van Assche is daar niet over te spreken. “Nog maar eens extra administratieve rompslomp voor onze nu al zwaar beproefde ondernemers, terwijl je heel grote vraagtekens kan plaatsen bij het nut”, hekelt hij. Hij begrijpt bijvoorbeeld niet dat de regel ook geldt voor ondernemingen waar sowieso niemand kan telewerken, zoals bakkers. Van Assche: “Buitensporige romslomp voor nul resultaat.”

Ook Voka-topman Hans Maertens is streng voor deze Vivaldi-regering. Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen is een Vlaamse werkgeversorganisatie. Als netwerk van ondernemingen vertegenwoordigt het naar eigen zeggen meer dan 18.000 ondernemingen en daarmee 65% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen en 66% van de private werkgelegenheid.
“De tool is bijkomende en nutteloze administratie, terwijl ondernemers bezig moeten zijn met hun onderneming en velen met de redding ervan”, klinkt het bij Maertens in een tweet. “Hij zal ons niet meer doen telewerken.” En nog: “De RSZ-tool ondermijnt draagvlak voor telewerk. Bijkomende en nutteloze administratie terwijl ondernemers bezig moeten zijn met hun onderneming en velen met de redding ervan. Nutteloze reglementitis.”

Het lijkt erop alsof de Franstalige socialisten de overhand hebben genomen in deze federale regering. Deze absurde maatregel komt immers uit de koker van minister Dermagne (PS). Met Vandenbroucke (sp.a) en de Waalse socialisten is de interne rode staatsgreep compleet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More