Inhuldiging van Biden kan een nieuwe opstoot van geweld veroorzaken

Trump stuurt zijn kat, Pelosi wil impeachmentprocedure in gang zetten.

De Verenigde Staten van Amerika beleven woelige dagen. De bestorming van het Capitool hebben Trump voor eens en voor altijd gemarginaliseerd. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaat vandaag stappen zetten om president Donald Trump af te zetten. Vicepresident Mike Pence krijgt allereerst 24 uur tijd om het 25ste amendement te activeren en Trump onbekwaam te verklaren. Doet hij dat niet, dan zullen door Pelosi de nodige documenten worden ingediend om de afzettingsprocedure op te starten in het parlement. Bedoeling van Pelosi is om op die manier de druk op Pence op te voeren.

Gevreesd wordt dat men nog niet klaar is met Trump. Hem tot het martelaarschap verheffen, zou zijn achterban kunnen opzwepen. Tussen de 70 miljoen kiezers die in hem geloven, zijn er genoeg gekken te vinden die de inhuldiging van Biden – op 20 januari – willen verstoren. Dat Trump zelf niet aanwezig zal zijn, maakt de ceremonie tot een veilig doelwit.

Het Pentagon stuurt troepen uit zes staten naar het Capitool, goed voor zo’n 6.200 agenten. Het gebouw zelf wordt omsingeld met hoge metalen hekken, die zo ontworpen zijn dat ze onmogelijk beklommen kunnen worden.

Het Capitool mag dan wel veilig zijn, geldt dat ook voor de rest van het land?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More