Industry: ‘ondanks’ geneuk beste serie over financiële wereld

Ik weet niet wat er dinsdagavond op de Vlaamse zenders is (voor de mensen die zoals ik nog lineair en dus niet uitgesteld televisiekijken), maar wat er die avond ook op het platte scherm is, ga om kwart over negen Britse tijd zeker naar BBC2.

Die avond is er al de zesde aflevering van de sublieme reeks Industry.

Er zijn zwartkijkers (vroeger was dat iemand die zijn kijk- en luistergeld niet betaalde) die beweren dat er geen goede reeksen meer zijn. Dat zijn uiteraard Vlamingen die zijn blijven hangen bij Schipper naast Mathilde en Dagboek van een herdershond.

Industry gaat over yuppies die aan de slag zijn bij een investeringsbank. Uiteraard is er wel een streepje aantrekkelijk bloot te zien, zoals de vorige keer toen een van de knappe deernes zich op een vreemde, luidruchtige en vooral gevaarlijke manier aan het bevredigen was in het bad (voor de liefhebbers: aflevering 5 dus).

Ik hoor al het bezwaar dat de serie in het Engels is. Geen probleem: er zijn via 888 ondertitels en er wordt goed gearticuleerd (zelfs tijdens het neuken). En dat andere bezwaar: “We hebben de vorige afleveringen gemist.” Geen probleem: elke aflevering staat op zichzelf, al is het uiteraard wel beter de vorige gezien te hebben (al was het maar voor die pikante scènes).

Wat de serie (er komt trouwens terecht een tweede seizoen) zo knap maakt, is het realisme. Er werd duidelijk gefilmd in een echte trading room van een investment bank. Op een bepaald ogenblik zie je een handelaar met een knoert van een telefoon zoals ze enkel in die arbitragezalen gebruikt worden. Die zin voor details heeft me helemaal euforisch gemaakt (en me terug naar de jaren negentig gekatapuleerd toen in zelf in de financiële sector werkte).

En die scènes die door sommige oude Britse weduwen als ‘pure porno’ omschreven worden, die nemen we er toch gratis bij, niet?

Dus: zeker kijken, nu dinsdag. Of programmeer de digicorder maar. Volgens de BBC worden de seksscènes alleen maar beter en heter.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More