Indrukwekkend sportfilmpje van Nike (video)

Maar met een foute boodschap.

Multinational Nike komt met een indrukwekkend sportfilmpje, een knappe verzameling sportbeelden die vernuftig in mekaar overlopen en zo moeten aantonen dat sport mensen bij elkaar brengt. Jammer dat aan het einde van het filmpje blijkt dat het eigenlijk maar om een reclamestunt gaat.

Wil Nike zijn blazoen oppoetsen en ons doen vergeten dat ze astronomische budgetten voor marketing en sponsoring overhebben, maar niet voor hun werknemers in de lage loonlanden waar hun spul wordt gemaakt?

Toegegeven, Nike doet er – in vergelijking met veel andere merken – veel aan om in de mate van het mogelijke correct en transparant te zijn, maar maakt met de YouCan’tStopUs wel een stevige politiek uitschuiver. Bang om minder campingsmokings te verkopen?

Het ware nobel geweest als het filmpje anoniem was gemaakt, zuiver en alleen voor het verspreiden van de boodschap dat sport ons over alle culturen en kleuren heen, bij elkaar brengt.

Voor Nike is de missie alvast geslaagd, want het filmpje is een vette hit op de sociale media en dat is onbetaalbare reclame… voor zichzelf, Nike. You can’t stop us. Wie?

Toch knap gemaakt.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More