Indrukwekkend eerbetoon aan Peter R. de Vries in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam staat al sinds vanochtend een lange rij mensen voor theater Carré om afscheid te nemen van de vermoorde journalist Peter R. de Vries.

De wachttijd bedroeg volgens de politie op een bepaald moment drie uur. Rond 15.00 uur was de wachttijd afgenomen tot iets minder dan een uur.

De deuren van het theater gingen rond 10.45 uur open. Dat was iets vroeger dan het voorziene uur van 11 uur. De deuren sluiten in principe om 20.00 uur. Binnen staat de kist met het lichaam van de vermoorde misdaadverslaggever, omgeven door bloemen van naasten.

Een man was er rond 07.00 uur al, als een van de eersten. “Ik wilde met die warmte niet te lang in de rij staan”, zegt hij aan de NOS. Hij noemt De Vries een held. “Ik vind het heel erg, het doet me heel erg zeer”, zegt een mevrouw verderop in de rij. “Het is hartverscheurend, ik krijg er kippenvel van.”

De voltallige redactie van P-Magazine wenst zich aan te sluiten bij het eerbetoon aan onze Nederlandse collega.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More