In Zweden krijgen nachtelijke joggers een gewapende escort van de politie (video)

Zweden staat al lang bekend als een van de meest progressieve en geëmancipeerde verzorgingsstaten ter wereld. Daar willen Olga en Helga een schepje bovenop doen.

Want in het stadje Oskarshamn zitten veel sportievelingen met een probleem. Heel wat mensen durven er ’s avonds niet meer gaan joggen uit angst aangevallen te worden. Politieman Peter Karlsson kwam op een idee: groepen joggers begeleiden.

De getrainde agenten passen zich tijdens het lopen volledig aan aan het tempo van de joggers. Aangezien lopen met wapens, knuppels en handboeien aan de wapengordel niet zo praktisch is, krijgen ze een speciale vest om deze uitrusting te herbergen.

Wat critici ook mogen beweren: volgens Karlsson heeft het hele gebeuren niets te maken met de massa-immigratie die de laatste jaren plaatsvond in Zweden. Hij wil gewoon de inwoners aanmoedigen om meer te sporten. Ook in het donker. 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More