In Vietnam is homoseksualiteit een ziekte

Pesterijen, discriminatie en zelfmoorden

Human Rights Watch komt met een rapport over Vietnam en stelt het land voor als homofoob en discriminerend. Zij interviewden LGBT-jongeren en onderwijzend personeel in Vietnam en kregen verontrustende verhalen. Op school wordt er geleerd dat homoseksualiteit moet genezen worden. Scholen geven geen of foute informatie over seksualiteit en de media hangen een negatief beeld op van de LGBT-gemeenschap.

Het gevolg is dat homo’s en lesbiennes het slachtoffer worden van verbaal en fysiek geweld. Het zelfmoordcijfer in de LGBT-gemeenschap  is dan ook hoog. Het is een kwetsbare groep in Vietnam die zich niet of nauwelijks durft te uiten. Samenwonen als homo is echter sinds 2013 niet langer verboden bij wet, maar huwen is en blijft verboden.

Human Rights Watch vestigt met hun rapport de aandacht op het probleem. Je wordt niet meteen gelukkig als je in Vietnam als homo wordt geboren. Er zal door de LGBT nog veel moeten gestreden worden, vooraleer ze rust vinden in het land van de loempia.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More