In superieure eenzaamheid over de streep

Van der Poel domineert, Van Aert rijdt lek.

Er is weinig te beginnen tegen Mathieu Van der Poel. Met schijnbaar gemak won hij de Superprestige-veldrit in Zolder. Dat Van Aert lek reed, voelde als een bizarre speling van het lot. Alsof de crossgoden aan Van Aert de factuur van Herentals presenteerden. In zijn thuisstad mocht Van Aert winnen, na aan platte band van Van der Poel, nu was de platte tube voor de ander.

Sportief gesproken, was er dan ook weinig te melden. De enige concurrent voor Van der Poel was de klok. “Dat ik de snelste ronde rijd, is goed voor mijn moraal”, zei de Nederlander achteraf. Hij reed bijna een uur alleen, want na een dramatische start kon ook Tom Pidcock Van der Poel niet uitdagen. Eli Iserbyt deed zijn best om bij te benen, maar in de achtervolging smakte hij tegen de dranghekken. Iserbyt werd naar het ziekenhuis gebracht, er wordt gevreesd voor een zware elleboogblessure. Hij zou niet de enige zijn die tegen de grond ging. Toon Aerts kwam in de eerste bocht van de wedstrijd al ten val. Tot grote woede van Sven Nys die die bocht vervloekt. “Ik kom hier al 20 jaar, al 15 keer waren er daar problemen.”

Straks is er de cross in Dendermonde, het weer is slecht en dat  belooft spektakel op een modder-parcours.

 

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More