“In september verwachten we een vierde golf”

Van Gucht: “Mensen die zich niet laten vaccineren, zullen dan in de ziekenhuizen terechtkomen en mogelijks overlijden.”

 

“Zoals voorspeld neemt na wekenlange daling aantal nieuwe besmettingen weer toe”, bloklettert ‘Het Laatste Nieuws’. Tussen 23 juni en 29 juni waren er dagelijks gemiddeld 378 besmettingen, een stijging met 5 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen.

Maar wat is er voorspeld?

“Geen vierde golf, die gaan we niet meer meemaken”, zegt Steven Van Gucht op 8 mei. “Wel opnieuw meer mensen in het ziekenhuis. Dat zullen dan vooral jonge mensen zijn. Er zullen ook nog altijd mensen sterven.”

En wat voorspelt Van Gucht vandaag ? “Op dit moment gaan alle voorspellingen ervan uit dat er een nieuwe golf aankomt in de herfst, misschien al op het einde van de zomer.”

Experten serveren meteen het oude verhaal, waarbij (alweer) een apocalyptische angst voor een druk op onze ziekenhuizen de kop opsteekt. Zullen onze ziekenhuizen opnieuw kreunen onder de druk na een zomer waarin we de teugels laten vieren, of zal het allemaal wel meevallen? “Er is een belangrijk verschil tussen wat officieel en wettelijk is toegelaten en wat slim is”, zegt Erika Vlieghe in ‘Het Laatste Nieuws’.

In tegenstelling tot drie vorige golven, benoemen de experten deze keer de oorzaak van de nieuwe uitbraak. “Mensen komen terug uit vakantie (begin september), de scholen zijn opnieuw open en het weer wordt slechter. Dat zal zich vertalen in een forse stijging van het aantal besmettingen, vooral met de Deltavariant”, aldus Steven Van Gucht. “Mensen die zich niet laten vaccineren, zullen dan in de ziekenhuizen terechtkomen en mogelijks overlijden.”

Oftewel je kan kiezen: je laten vaccineren of sterven?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More