“In september opnieuw strenge lockdown”

Dit keer zou het voor een half jaartje of zo zijn.

Er zijn zo van die doemdenkers die beweren dat het coronavirus een uitvinding is om de mensheid onder de communistische knoet te krijgen. Dat zou volgens hen zo werken: men creëert paniek, men neemt stap voor stap de vrijheden af, intussen gaat de economie helemaal naar de knoppen, men verplicht een vaccin, door dat vaccin sterft een niet onbelangrijk deel van de wereldbevolking uit, Bill Gates en de Rockefellers leven nog lang en gelukkig.

Allemaal zever in pakjes natuurlijk. Zelfs de mensen met de dikste portefeuille op deze aardkloot kunnen zo slecht niet zijn, toch? En dat mensen als Cathy Berx naar een geheime vergadering gaan waar wordt uitgelegd hoe je mensen op wereldvlak blaasjes moet wijsmaken, dat zal wel toeval zijn.

Hier en daar schrijft een obscure website erover, om ons te ‘waarschuwen’ dat we massaal moeten uitbreken. Maar uiteraard doen we dat allemaal af als nepnieuws.

Onlangs kwam de Duitse journalist Ebalz er zogezegd achter dat die theorie nog bleek te kloppen ook. Dat gans het westen van Europa in september in lockdown zal gaan, en dat die lockdown zal duren tot de economie volledig naar de verdoemenis is en iedereen een spuit in zijn poep – of weten wij veel waar ze dat vaccin zullen inbrengen – heeft gekregen. Ebalz werd echter de mond gesnoerd door de Duitse minister van Volksgezondheid. Hij zou zich laten vangen hebben door doemdenkers.

Voor het eerst zien we nu in een mainstream-krant iets verschijnen, dat toch wel een beetje wegheeft van dit nepnieuws-scenario.

Euro Weekly News, de grootste Engelstalige krant van Spanje, weet namelijk uit ‘goede bronnen’ dat de Spaanse premier Pedro Sanchez het land op 18 september weer op slot zal doen omwille van het ‘zorgwekkend aantal corona-besmettingen. Volgens de krant zal die lockdown in verschillende fases verlopen:

Eerste fase: Spanjaarden mogen alleen buiten in hun eigen gemeente of stad.

Tweede fase: niet-essentiële handelszaken zoals cafés, restaurants, theaters,.. zullen gesloten worden.

Derde fase: Iedere Spanjaard moet in zijn casa blijven, tenzij hij – of zij voor de senorita’s – levensnoodzakelijke boodschappen moet doen.

Maar da’s nog niet alles. Euro Weekly zou ook van enkele vooraanstaande politici weten, dat er afspraken zouden gemaakt zijn met andere Europese landen, om plusminus dezelfde regels in te voeren.

Zo, nu maar hopen dat ze zich daar bij Weekly News laten vangen hebben door een stel doemdenkers of grapjurken.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More