In omgeving van koning weet niet iedereen dat Pepinster ondergelopen is

Filip en Mathilde hebben deze middag het overstroomde Pepinster bezocht. Ze hadden beiden laarzen aan. In de omgeving van de koning waren er nog medewerkers die niet op de hoogte waren dat de straten in Pepinster blank staan. Een koninklijke medewerker wandelt in de ondergelopen straat met gewone schoenen en is duidelijk verveeld met de situatie. Even later zien we de man ook struikelen.

Het koninklijke gezelschap wandelde door het water in de Rue Neuve, een van de zwaarst getroffen straten, waar ze de kracht van het water zelf konden vaststellen.

In Pepinster zijn ook een twintigtal huizen ingestort. Er is wel steeds meer kritiek te horen op de trage en gebrekkige hulpverlening. Een inwoner: “Ik heb mijn buurvrouw uit haar instortende woning gered. Samen zaten we veertien uur op het dak te wachten op hulp, maar niemand kwam.” Kortom, de inwoners in de omgeving van Pepinster ontwaakten vrijdagochtend in een regelrecht rampgebied. Boosheid en frustratie nemen er toe.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More