In dit pittoresk dorpje woon je boven de wolken (foto’s)

Kun jij Georgië op de kaart aanwijzen? Troost je, wij ook niet. Het land aan de Zwarte Zee ligt ergens tussen Rusland en Turkije en wordt met de dag populairder als vakantiebestemming.

Georgië was in de vorige eeuw lange tijd onderdeel van de Sovjet-Unie. Dit tijdperk heeft een grote stempel gedrukt op onder andere de architectuur. Het toerisme in het gebied waar de Sovjet-elite vroeger op vakantie ging, komt de laatste jaren weer op gang. Op sommige plekken is het alsof de tijd heeft stil gestaan, en dat levert indrukwekkende plaatjes op.

Ook het klimaat en de natuur zijn uitermate gevarieerd, zo zijn er subtropische bossen in het westen, een woestijn in het oosten en besneeuwde bergtoppen in het Kaukasusgebergte. Maar als je wilt genieten van prachtige natuur en bergen, mineraalwater nog frisser dan je buurmeisje en geneeskrachtige, gezonde lucht, dan is het Bakhmaro Resort een absolute aanrader.

Het resort bereikt een hoogte van 2.000 m, is omgeven door groen bos en wordt ook weleens de kleine hemel genoemd. De trekpleister is de heuvel van de zonsopgang. Veel toeristen overnachten er in tentjes om ‘s ochtends te wachten op de zonsopgang. Het is een adembenemend zicht, een mistige lucht vol wolken, verlicht door de zomerzon.

Het is moeilijk om de schoonheid van Bakhmaro met woorden te beschrijven, maar volgende plaatjes helpen alvast een beetje.

View this post on Instagram

Бахмаро – лесной высокогорный курорт в Грузии, характерен целебным воздухом и домами на "курьих ножках". Издавна люди приезжают сюда на летний сезон поправить здоровье. —– #georgia #saqartvelo #грузия #საქართველო #бахмаро #bakhmaro #ბახმარო #vseogruzii #всёогрузии #путешествия #travel #казбек #горы #кавказ #природа #отдых #турвгрузию #море #svaneti #казбеги #самегрело #гурия #kazbegi #khevsureti #хевсуретия #тбилиси #батуми #tbilisi #batumi

A post shared by travel | ВСЁ О ГРУЗИИ | nature (@vse_o_gruzii) on

View this post on Instagram

Бахмаро —  расположенное на высоте около 2000 метров над уровнем моря, удивительное по красоте и пользе место, малоизвестное массовому иностранному туристу. —– #georgia #saqartvelo #грузия #საქართველო #бахмаро #bakhmaro #ბახმარო #vseogruzii #всёогрузии #путешествия #travel #казбек #горы #кавказ #природа #отдых #турвгрузию #море #svaneti #казбеги #самегрело #гурия #kazbegi #khevsureti #хевсуретия #тбилиси #батуми #tbilisi #batumi

A post shared by travel | ВСЁ О ГРУЗИИ | nature (@vse_o_gruzii) on

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More