In de jaren 70 kon het nog fouter (video’s)

Vind je het Songfestival van Rotterdam over de top? Dan ben je Nicole en Hugo vergeten.

We verbazen ons over de exuberante outfits van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Maar in de jaren zeventig konden de zangers ook behoorlijk ‘fout’ gaan. In 1973 vertegenwoordigden Nicole en Hugo ons land met ‘Baby, Baby’. Zij eindigden helaas als laatsten. Nochtans zou hun performance perfect passen in de hedendaagse kitsch waar het Eurovisiesongfestival in baadt.

Groot was dan ook onze verbazing om Nicole en Hugo met hetzelfde nummer terug te zien in 1979. In de archieven van YouTube vonden wij een fragment van Eurosong van 1979, waar presentatrice Micha Mara het tweetal aankondigde als ‘spitsafbijters’. Weg waren de schreeuwende kleuren. De soberheid regeerde.De krullebos van Hugo werd toen veroordeeld als culturele toe-eigening.

Er is de laatste dag veel te doen rond de ingetogenheid van Hooverphonic en hoe baanbrekend het donkere blingbling kleedje van Geike wel niet is. Vergelijk het eens met onze Nicole en Hugo van ’79!? Van een knipoog gesproken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More