In de Druivenstreek hebben de marktkramers voorrang op de risicopatiënten

Terwijl er in sommige vaccinatiecentra in Vlaanderen vandaag al gevaccineerd wordt, is het rond de middag aan het vaccinatiecentrum van de Druivenstreek (Overijse, Hoeilaart en Tervuren) stil. Het gebouw is hermetisch afgesloten en aan de houten poort hangt enkel een bericht dat leveranciers een nummer moeten bellen.

Groot contrast met Beringen. Daar zijn ze om twaalf uur stipt gestart met het vaccineren. Het vaccinatiecentrum in be-Mine is het eerste centrum in Vlaanderen dat officieel van start kan gaan. Honderd zorgmedewerkers worden er vandaag ingeënt.

Het doet een eerste belangrijke vraag rijzen: waarom start het ene Vlaamse vaccinatiecentrum vandaag en het andere pas over een week?

Het vaccinatiecentrum in de Markthal in Overijse, waar bewoners uit Overijse, Hoeilaart en Tervuren hun prik kunnen krijgen, is bijna klaar. Vandaag vindt de eerste zogeheten dry-run (test) plaats, een week later is men volledig klaar als de planning gerespecteerd wordt. Opvallend: de markt, die wekelijks voor de Markthal op donderdag opgesteld wordt, zal op dezelfde locatie blijven plaatsvinden.

Vanaf 22 februari zal het vaccinatiecentrum dus dagelijks open zijn, behalve op donderdagvoormiddag. Dan is het markt en sluit De Markthal. De marktkramers staan op de parking voor het vaccinatiecentrum. “Om mobiliteitsproblemen te vermijden blijft het vaccinatiecentrum gesloten tijdens de markt”, zegt burgemeester Inge Lenseclaes (Overijse 2002-N-VA) in de media. Het is een merkwaardige beslissing. Het kan best zijn dat er op andere dagen meer en langer gevaccineerd zal worden, maar het geeft toch maar een vreemd signaal aan de bevolking.

Tot slot is er een probleem met die Markthal: het is een oud en verloederd gebouw dat in de nabije toekomst afgebroken zou worden. Inwoners die uit de chique villawijken van Tervuren komen om een vaccin te ontvangen, zullen vreemd opkijken als ze het lelijke gebouw voor het eerst zullen zien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More