In bocht negen liep het fout (video)

Verstappen in het ziekenhuis, Hamilton aan het feesten.

Max Verstappen en Lewis Hamilton kunnen voorlopig even niet samen door dezelfde deur. Verstappen is al een tijdje ‘goed bezig’ en bedreigt kampioen Hamilton. De twee vechten op de baan voor het leiderschap en gaan daar zeer ver in. In de GP van Silverstone liep dat slecht af voor Max Verstappen. Die laatste mocht vanop de pole vertrekken, maar moest toekijken hoe Hamilton net iets beter weg was. De twee gingen zij aan zij op zoek naar de leiderspositie, met enkele close calls tot gevolg. In bocht negen liep dat fout af: Verstappen en Hamilton raakten elkaar aan, waarna Verstappen van het circuit gleed.

De Nederlander kreeg volgens de berekeningen en klap van 51 G te verwerken, maar kwam er toch met de schrik vanaf. Het betekent wel dat hij negen kostbare punten verliest aan Hamilton, die – ocharme – 10 seconden straftijd kreeg voor het incident. Hamilton won uiteindelijk zijn thuisrace en vierde dat uitgebreid. Tot grote ergernis van Verstappen, die op Instagram zijn ongenoegen deelde: “Eerst en vooral: ik ben blij dat ik oké ben. Het was een ferme impact, maar ik voel me al beter. “Natuurlijk ben ik erg ontgoocheld dat ik zo uit de race gegaan ben. De penalty (die Hamilton kreeg, nvdr.) helpt ons op geen enkele manier en staat niet in verhouding met de gevaarlijke actie die Lewis op het parcours maakte. Om dan na de race de vieringen te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis ben, vind ik onrespectvol en niet sportief. Maar goed, we gaan verder.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More