In beeld: ’s werelds meest gevaarlijke school-thuisroute (video)

Onlangs hoorden we op het nieuws dat 550 kinderen elke dag 3,5 uur op schoolbus zitten, zonder drinken of wc. Dat klinkt zwaar, maar niet als we het vergelijken met de situatie van volgende schoolkinderen.

Terwijl hier al ouders zich doodergeren omdat ze hun oogappels niet recht voor de schoolpoort kunnen afzetten door al dat druk verkeer, zitten deze Chinese schoolkinderen met andere problemen: levend en wel op school geraken. De kinderen van het Chinese dorpje Atule’er in Zhaojue , moeten maar liefst 800 meter naar beneden klimmen, want hun dorpje bevindt zich op de top van een berg. Deze gevaarlijke tocht heeft ondertussen al het leven gekost aan acht kinderen.

De leerlingen, waarvan de jongste amper zes jaar is, moeten dan ook nog eens hun boekentas zien mee te sleuren. Eens aangekomen in de school, verblijven ze er twee weken om nadien de berg terug op te klimmen, waar mama en papa hen opwachten. Omdat het dorpje regelmatig wordt geteisterd door hevige regenvallen en sneeuwbuien, is de weg naar school soms te gevaarlijk waardoor de kinderen maanden niet naar school kunnen. Tot nu toe weigert de Chinese overheid om wegen aan te leggen, aangezien de populatie van het dorpje te laag is voor zo’n duur project.

Even in een Belgische file staan, lijkt opeens niet meer zo erg…

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More