“Ik reed niet te snel, de politie reed te snel om mij in te halen”

Club Brugge-speler geeft de politierechter een ‘redelijke’ verklaring voor zijn fratsen.

Eind oktober moest de verdediger van club Brugge, Clinton Mata, met zijn Porsche aan de kant gaan staan van de politie. Hij werd op de Expressweg in Brugge gestopt omdat hij 136 kilometer per uur reed, waar maar 90 kilometer per uur is toegestaan. Dinsdag moest verscheen hij voor de politierechter, maar de Angolees had voor alles een antwoord.

“Ik reed geen 136 kilometer per uur”, aldus Mata. “Het kan zijn dat die agenten te snel moesten rijden om mij uiteindelijk bij te halen, maar dat betekent langs die baan niet dat ik daarom zelf sneller dan 90 kilometer per uur reed.”

Ook voor de illegale getinte ruiten had hij uitleg. “Ik heb die wagen zo in de garage gekocht. Dat is nog altijd dezelfde en ik heb daar verder nooit problemen mee.”

En die middelvinger die zijn vriend – en ploegmakker – Emmanuel Dennis opstak naar de politie? “Maar die was aan het Facetimen met iemand. Dat was dus helemaal niet naar de politie.”

De politierechter gaf hem een geldboete van 400 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More