“Ik kreeg een lolly, en toen wist ik dit is mijn land” (foto’s)

Kedist Deltour is Miss België 2021.

Zij verloor geen bh zoals Celine Van Ouystel vorige jaar, maar wist jury en publiek te ontroeren met een Assespoes-verhaal. Kedist Deltour is 23 en klom op van het mooiste meisje van het weeshuis tot de mooiste van het Belgische land.

“Toen ik zeven jaar was, is mijn moeder in Ethiopië overleden, waardoor ik zelf moeder moest zijn voor mijn broer en zus. Dat was een harde realiteit, maar ik ben een sterke persoon”, vertelde Kedist. “Daarna kwamen we terecht bij een adoptiebureau waar mijn ouders me samen met mijn broer en zus hebben geadopteerd. De droom van mama is gebleven.” Kedist raakte zo geëmotioneerd bij deze uiteenzetting dat presentatrice Virginie Claes het halvelings van haar over moest nemen. “Je kreeg ooit een lolly en je dacht, dit is het land waar ik groot wil worden?” Kedist pinkte een traantje weg en zei: “Ja, dat klopt.” En daarmee was de oneliner van de avond een feit. Er verscheen weer die fenomenale glimlach van oor tot oor en niet veel later zette DarlieDevos het kroontje van Miss België op haar hoofd.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @kedist_deltour

Het meisje heeft een hard leven achter de rug. Zij was een beetje de moeder voor haar broer en zus in weeshuis in Ethiopië. “Niet dat mijn papa er niet meer was, maar – het valt me moeilijk dit te zeggen – hij wou ons eigenlijk liever kwijt. Dat had allemaal te maken met die andere vrouw met wie hij een relatie had. Met haar zag hij een nieuwe toekomst, voor ons was er geen plaats meer. Hij behandelde mama slecht. En toen ze kanker kreeg, was er geen geld voor een dure behandeling in het ziekenhuis. Mijn harteloze vader nam me mee naar die andere vrouw. Ik wou mama zo graag bezoeken, maar dat was te gevaarlijk. Ethiopië was toen in een burgeroorlog verwikkeld.”

Maar, het liep goed af. Kedist kreeg nieuwe Belgische ouders, de rest is nu al een beetje geschiedenis.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @kedist_deltour

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More