“Ik heb niets onwettigs gedaan”

“Meermaals heb ik geweigerd, maar uiteindelijk ben ik toch op de suggestie ingegaan.”

De tijd dat politici uit eergevoel opstapten omdat ze een ethische fout hadden gemaakt, is voorbij. De burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V) jongleert met de waarheid. Of zij de waarheid spreekt, laten we in het midden, maar er zijn – zelfs na haar ongelukkige schriftelijke mededeling en haar performance in het VTM journaal – een heleboel feiten die worden tegengesproken. Heeren vindt dat wij – en de Truienaars in het bijzonder – niet moet weten dat ze binnenweggetjes neemt, vrienden en familie bedient en haar kiezers beliegt.

“Meermaals heb ik geweigerd op de suggestie vanuit het vaccinatiecentrum in te gaan om mij te laten vaccineren”, verklaart Heeren. “Maar gelet op mijn dagelijkse aanwezigheid in het vaccinatiecentrum als burgemeester, ben ik uiteindelijk op deze suggestie ingegaan.” Dat de suggestie van het vaccinatiecentrum zelf kwam, wordt tegengesproken door de centrummanager. “Ik kan enkel zeggen dat wij geen suggestie gedaan hebben”, zegt Patrick Laisnez van uitbater Probis in ‘Het Nieuwsblad’. “Wie dan wel? Daar heb ik het raden naar.”

Sterker nog Heeren blijkt helemaal geen schuldbesef te hebben. Ze komt niet verder dan dat het de ‘anderen’ zijn die haar hebben overtuigd, dat ze van de andere vroegtijdige vaccinaties – die toevallig vrienden, familie en een zus die niet eens in Sint-Truiden woont, zijn – niets vanaf weet en dat ze eigenlijk niets onwettig heeft gedaan. Oja, ze zou het niet meer doen. Logisch, ze heeft al twee spuitjes gehad.

“Veel mensen hebben me gevraagd of zij al een vaccin konden krijgen, maar die vragen heb ik consequent doorgegeven aan het vaccinatiecentrum. Ik ben op geen enkel ogenblik voor iemand concreet tussengekomen en ik werd ook niet verwittigd of en wanneer zij werden opgeroepen. In ieder geval is het zo dat deze personen enkel werden gevaccineerd met overschotten. Zo zijn we erin geslaagd nooit één vaccin verloren te laten gaan”, aldus Heeren. Maar, de meesten werden in de voormiddag gevaccineerd. Niét op het einde van de dag, op het moment dat er eventueel onverwachte overschotten zijn.

Of zou toeval dan toch bestaan?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More