“Ik ging vreemd met de schoonvader van mijn vriendin”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

P-magazine vroeg aan honderd Vlaamse vrouwen: wat is het allerstoutste avontuur dat je ooit meemaakte? Niet al die vrouwen antwoordden, maar zij die wél antwoordden, die laten we vanaf nu geregeld op zondag aan het woord.

Vandaag hebben we T., die in een gemeente aan de rand van stand Antwerpen woont. Zij ging een dagje zonnen zonder bovenstukje bij haar vriendin in de tuin. Ze wist aanvankelijk niet dat haar schoonvader in de woonst aan het klussen was, maar van ‘t één kwam blijkbaar wel ‘t ander.

Het was een doordeweekse dag in juni. Onze zoon was naar school, en mijn man zat voor zijn werk een weekje in Dubai. Ik had zin in een dagje ‘vrij’, maar wat zou ik gaan doen: een dagje kuieren over de Meir? Ik besloot even langs mijn beste vriendin Svetlana te rijden, misschien had ze wel zin om mee te gaan.

Daar toegekomen, stapte ik uit de auto en wandelde naar het poortje aan de zijkant van het huis dat naar de tuin leidde. Eigenlijk wilde ik langs de veranda naar binnen gaan zoals ik altijd deed, maar Svetlana zat buiten, in een tuinstoel, een boek te lezen. Ze keek op van haar boek: “Hoi, wie we hier hebben, mocht je nog eens buiten?” Ik legde haar uit dat mijn man in het buitenland zat en dat ik zinnens was vandaag een snipperdag te nemen. “Of heb jij al andere plannen”, zo vroeg ik.

“Andere plannen niet, nee”, zo antwoordde Svetlana, “maar de verbouwingen hebben deze maand een flinke hap uit ons budget genomen en ik zal moeten wachten tot het einde van de maand om weer wat centjes te hebben om te gaan winkelen. Ik legde haar nog uit dat we ook gewoon wat konden ‘windowshoppen’ en dat, als we een koffietje zouden gaan drinken, ik dat wel zou betalen. “Koffie kan je hier ook krijgen”, klonk haar antwoord, “ik was gewoon van plan om op het gemakje in mijn eigen tuin te zonnen. Waarom doe je niet gewoon mee? Met twee is dat nog leuker en daarbij, je kan wel wat kleur gebruiken.”

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More