“Ik ga die kerels hun blik nooit vergeten: vol haat” (video)

Agente, en moeder van een zoontje van 9, bijna gelyncht door allochtone relschoppers.

De Brusselse rellen blijven voor verontwaardiging zorgen. Op de sociale media circuleert een filmpje van een agente die meedogenloos in het gezicht wordt geschopt en geslagen door een groepje niet-Belgische Belgen. De gezichten van de brave jongens zijn door de cameraman van dienst afgedekt door doodshoofdjes. Het is opvallend hoeveel gsm’s er tijdens de straatoorlog in de aanslag zijn. Die zijn gedeeltelijk bedoeld om achteraf van de avonturen te kunnen nagenieten, maar vooral om elke reactie van de politie te kunnen vastleggen als ‘bewijs’.

In één van die video’s van woensdag zien we hoe politieagente Kelly (37) van de federale reserve, werd neergeslagen en geschopt door betogers tot ze niet meer bewoog. Ondertussen herstelt ze goed. Al zag het er even slecht uit omdat ze met verlammingsverschijnselen was opgenomen in het ziekenhuis.

“Dit had ik met de dood kunnen bekopen. Mijn collega’s en een Marokkaanse man die tussenkwam hebben me gered”, zegt de agente in ‘Het Nieuwsblad’. Die twee zinnen vatten wat ons betreft de situatie in Brussel samen. Een agente, moeder van een zoontje van 9, loopt het risico om gelyncht te worden door woedende allochtonen die de dood van een strijdmakker willen wreken. Maar het aller frappantst is dat de agente erbij vermeld dat het een “Marokkaanse“ man was die tussenbeide is gekomen. Het woord allochtoon is (polariserend) verboden als het over de amokmakers gaat. Maar als er hulp wordt geboden doet het er plots wel toe?

De Brusselse politie is het beu. Ze vrezen dat een van de dagen een collega het met zijn/haar leven zal moeten bekopen. “En de burgemeesters laten het allemaal toe. En het parket vervolgt amper en de rechters delen flutstrafjes uit. We worden niet gesteund. We zijn nog gemotiveerd maar meer dan ooit voelt het aan alsof we er helemaal alleen voorstaan, in de steek gelaten door politiek en gerecht”, lezen we in ‘Het Nieuwsblad’.

We vrezen dat ze overschot van gelijk hebben. De wake/betoging had nooit toegestaan mogen worden. Niet om wille van de corona-maatregelen, niet omdat het recht niet moet afgedwongen worden op straat. Een klein kind kon voorspellen dat er rellen zouden volgen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More