IJskoude gletsjerwandeling is niets voor claustrofobische avonturiers (video)

We staren al bijna een jaar naar vier saaie muren.

Het doet ons bijna vergeten hoe prachtig deze aardkloot wel is en dat er ondanks een wereldbevolking van bijna 8 miljard mensen er nog steeds plekjes bestaan die onaangetast bleven door de grootste vervuiler op aarde.

Met nachttemperaturen van -19 graden Celsius is de Matanuska-gletsjer in Alaska niet bepaald een exotische locatie. Een voordeel is wel dat het de grootste gletsjer is, die bereikbaar is met de wagen.

De 42 kilometer lange gletsjer ligt ongeveer anderhalf uur rijden van de stad Anchorage, aan de Glenn Highway National Scenic Byway. Expeditieleider Benjamin Lieber verdient goed zijn boterham, door dagelijks toeristen doorheen deze gletsjer te leiden.

“Ons huidige project heet het Alaska Wilderness Project. We combineren modern expeditie-bergbeklimmen, verhalen vertellen en het historisch overzicht van de bergketens van Alaska tonen in één spannend en boeiend historisch project’,  is zijn verkooppraatje.

Dat hij zijn expeditie zeer nauwkeurig regelt, met de nadruk op ‘nauw’, tonen volgende indrukwekkende beelden. Van koud zweet gesproken.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More