Iets of iemand stuurt vanuit de ruimte signalen naar de aarde

Alle 16 dagen ontvangen astronomen radiosignalen vanuit de ruimte

Wetenschappers staan voor een raadsel. In een cyclus van 16 dagen ontvangt men vanuit deep space radiosignalen. Onderzoekers zijn geïntrigeerd want het is de eerste keer dat met een regelmaat signalen van meer dan 500 miljoen lichtjaren ver opvangt. Vooral het feit dat het om de 16dagen zich herhaalt, maakt de vondst bijzonder.

Radiobronnen (FRB’s) van uit het heelal worden sinds 2007 regelmatig ontdekt. Maar tot nu toe zijn dat bronnen die in ‘burst’ uitzenden, soms eenmalig, soms herhaaldelijk. Het is voor astronomen een raadsel waar de korte, hevige uitbarstingen van radiostraling vandaan komen. Hoewel deze uitbarstingen maar eenduizendste van een seconde duren, zijn er tot nu toe al honderden gedetecteerd. Van slechts vier radiosignalen is de exacte bron bekend.

Voor de volledigheid het fenomeen heeft een naam: FRB 180916.J0158 + 65. De signalen kunnen afkomstig zijn van sterren of van intelligent buitenaards leven. Voorlopig heeft niemand een overtuigend en sluitend antwoord.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More