Iemand zin in een insectenpizza met schorpioen? (foto)

93

Vanwege de natte lente in de Amerikaanse staat Nevada was er begin deze maand in de hoofdstad Las Vegas sprake van een ongekende sprinkhanenplaag. De miljoenen insecten vormden een dusdanig grote ‘wolk’ dat ze zelfs zichtbaar waren op de radars van de meteorologen. 

Dit bracht een pizzeria in Las Vegas op een niet zo gek idee. Want al die sprinkhanen waren in feite gratis ingrediënten die perfect zouden passen op een lekkere en weliswaar knapperige pizza.  En zo was The Canyon Hopper pizza geboren.  Een geniaal idee van Bijbelse proporties.

Hold My Mier“, zeiden de jongens van Luzzo’s La Pizza Napoletana in New York City en ze namen het concept van een insectenpizza zelfs een stapje verder. Want ze bedachten een pizza vol met mieren en als kers op de taart een gedroogde schorpioen in het midden.

The Insect Pizza heeft daarnaast nog de gewoonlijke ingrediënten zoals mozzarella, olijfolie en basilicum. Eigenaar Iuliano koopt de mieren aan op een organische boerderij, bakt ze in een pan met olijfolie samen met wat peper, zout en broodkruimels om ze nadien op de pizza te strooien.

De smaak? Wel volgens Iuliano smaken de mieren naar gerookte zalm, terwijl de schorpioen een krokante chips-smaak heeft.

Voor de pizzaliefhebbers die een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk wensen achter te laten.

REACTIES