“Iemand mijn vinger gevonden?” (video)

Kooivechter verliest een vinger in de ring.

Kooivechten is niet voor pussies. Je loopt de kans dat het licht uitgaat in je bovenkamer. Maar dat is peanuts met wat er donderdag in Philadelphia gebeurde. De 37-jarige Canadees Khetag Pliev verloor tijdens een gevecht de ringvinger van zijn linkerhand. Dat zal wel meteen opvallen, zou je denken. Nee dus. Pliev wilde aanvankelijk zelfs gewoon verder vechten. Pas in de pauze na de tweede ronde werd het gevecht op advies van de dokter gestaakt. Vervolgens ging men in en buiten de ring op zoek. Zonder resultaat. Uiteindelijk werd het kootje gevonden in de handschoen van Pliev. Die werd meteen afgevoerd naar het hospitaal, waar dokters erin slaagde het zijn hand te reconstrueren?

Reactie van Pliev: “In de tweede ronde pakte Devin mijn handschoen en voelde ik mijn vinger wegschieten. Toen de ronde was afgelopen, zag ik een stukje bot uitsteken. De dokter stopte vervolgens het gevecht. Tot mijn spijt moest ik stoppen, want ik wilde door. Ik voelde dat ik mijn tegenstander aan het verslaan was.”

De naam ‘ringvinger’ heeft vanaf nu een nieuwe invulling gekregen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Robert Haydak (@robhaydak)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More